Blog cikkek
Egy nagyon nagy öreg
IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook

Leonard Cohen 70-en túl koncert turnéval járja a világot, és nagyobb sikere van mint bármikor. A Suzanne, a So long, Marianne, a Chelsea Hotel és a Hallelujah úgy szól, mint régen. Nagyjából tíz éve jelent meg az utolsó albuma a „Dear Heather.” Szerencsére kiderült, hogy a nagy öreg még mindig meg tud újulni, pár hete került a boltokba az „Old Ideas”. Az album mind a tíz dala megtartotta a jól megszokott „cohenes” hangulatot. A kor nem ártott a hangjának, csak egy árnyalattal mélyítette, és egy kis eltolódás érezhető a blues irányába. Aki szeret egy kicsit elérzékenyülni a régi időkön, vagy álmodozva lazítani kicsit, és szép dalokat hallgatni, annak tökéletes ez az album. És nem utolsó sorban, festeni is kitűnően lehet mellette!

Tovább...
 
Csernus Tibor a KOGART Házban
IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook

Az elmúlt hónapok művészeti élményei közül kiemelkedik Csernus Tibor két kiállítása a KOGART Házban. 2010. telén festményeiben, 2011. végén pedig grafikáiban és pasztell-képeiben gyönyörködhettünk.
Csernus Tibor – véleményem szerint -  a XX. század második felének és a XXI. Század első éveinek legnagyobb magyar festője.

Tovább...
 
A kedvenc szimbolista festőm – John William Waterhouse
IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook

The Lady of Shallot A XIX. századi és a XX. század elejének szimbolista festőit sokan ismerik, és szeretik. Dante Gabriel Rosetti, Paul Delvaux, Jean-Léon Gérôme, John Millais stb. műveit a múlt idők, és a minden embert valamely korában megérintő romantika mellett a festői technika, a mesterség tökéletes ismerete jellemzi. Bár az egész korszakot kedvelem, mégis van kedvenc festőm, John William Waterhouse, és tőle egy kedvenc festményem a „Shalott kisasszonya”.A kép egy heroikus korba vezet vissza, Arthur király legendás korába. A festmény technikája, hangulata, kompozíciója és színei tökéletesek.

Tovább...